Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Psykoterapia tarjoaa hoitoa erilaisiin mielenterveyshäiriöihin, jotka voivat kohdata ihmistä eri elämänvaiheissa tai -tilanteissa. Psykoterapiaan hakeutumisen tavallisimmat syyt ovat ahdistuneisuus, masennus, pelot sekä ongelmat ihmissuhteissa, työssä ja opiskelussa. Psykoterapiakäynnit perustuu terapeuttiseen keskusteluun ja erilaisiin toiminnallisiin menetelmiin. 

Työtavassani integroituu teoriapohjaa sekä psykodynaamisesta että kognitiivisesta psykoterapiasta. Käytän myös kuva- ja valokuvaterapian menetelmiä sekä tietoisuustaitojen harjoittelua.

 

YKSILÖPSYKOTERAPIA

Psykoterapiaprosessin tavoitteena on vastavuoroisessa suhteessa yhdessä terapeutin kanssa ymmärtää aikaisempien kokemusten, sisäisten ristiriitojen ja nykyisten ongelmien välisiä yhteyksiä. Hoidollisena pyrkimyksenä on löytää ja saada keinoja oman elämän hallintaan ongelmien ja vaikeuksien käsittelyyn sekä sitä kautta vapauttaa sisäisiä voimavaroja myönteiseen kasvuun ja kehitykseen.

 

 * Pitkäkestoinen psykoterapia 1-3 vuotta (1-2krt viikossa)

Psykoterapiassa tutustutaan koko elämänkaareen, merkittäviin ihmissuhteisiin, asiakkaan persoonallisuuteen, henkilökohtaisiin toimintamalleihin sekä ajattelu- ja uskomusmaailmaan.

 

Lyhytpsykoterapia 5-20 krt

Lyhytpsykoterapiassa on selkeästi määritelty käsiteltävä aihe (fokus), jota avataan ja   työstetään  intensiivisesti.

  

 PARIPSYKOTERAPIA

Pariterapiassa on pyrkimys ymmärtää ja hoitaa parisuhteen häiriöitä ja ongelmia tarkastelemalla parisuhteen sisäistä vuorovaikutusjärjestelmää. Tavoitteena löytää ymmärrystä omalle ja/tai toisen käyttäytymiselle ja hakea muutosta lukkiutuneeseen vuorovaikutustilanteeseen.

 

PERHETERAPIA

Perheterapiassa pyritään ymmärtämään ja hoitamaan perheen sisäistä vuorovaikutusta kokonaisuutena, vaikka jollakulla yksittäisellä perheenjäsenellä olisikin selkeimmin paha olla.

 

VANHEMPAIN OHJAUS

Ohjauksessa keskitytään vanhemmuuden kysymyksiin, vanhemman ja lapsen väliseen vuorovaikutukseen, kasvatusnäkemyksiin sekä parisuhteen ja perhe-elämän kysymyksiin.

 

RYHMÄTERAPIA 

Ryhmät ovat suljettuja ja luottamuksellisia, joissa on mahdollista työstää omia kasvukysymyksiä ja oman elämän merkittäviä aioita. Ryhmissä sovelletaan psykoterapian, expressiivisen taideterapian ja valokuvaterapian menetelmiä ryhmän tarpeen mukaan.